marți, 9 decembrie 2014



Ce iti doresti cel mai mult? Pai eu mi-as dori siguranta din toate puctele de vedere, mi-as dori o masina minunata fara nici o problema. Accest lucru este imposibil, nu doar pentru mine, ci pentru toti. Nu putem avea masina perfecta, fara sa se strice sau fara sa aiba nevoie de o pisa, poate doar una de jucarie. Ce importanta au aceste piese? Iti ofera confort tie, ofera o viata mai lunga masinii si o garantie la siguranta.  Nu toti gandim limpede si clar in privinta schimbului unei piese, sunt persoane care neglijaza pana si viata lor, dar a unei masini. Nu, nu este ceva normal, este ceva ce ma sperie pe mine si cred ca si pe voi, viata merita totul, noi meritam totul si nu trebuie sa dam cu piciorul la nimic.

Un caz care m-a speriat pe mine a fost unul dintr-un oras mai indepartat, de la marginea tarii. O gasca de prieteni, care nu prea dau importanta unui defect sau a unui zgomot produs de masina lor. Acestea nu au luat atitudine, iar starea masinii se inrautatea din ce in ce mai rau. Cum puteau fi atat de neglijenti, atat de nepasatori si de nesiguri. Masina lor avea nevoie de o piesa importanta, o piesa mica si banala pentru ei, dar acea piesa era aerul masinii. Filtru de aer trebuie schimbat in medie la o distanta de 10.000 de km sau dupa bunul plac, dar daca acest fltru nu este schimbat din neglijenta proprietarului e ca si cum ii iei aerul masinii. Acesta filtreaza aer curat in motor chiar daca e doar o bucata de carton. Ce parere ar avea ei daca cineva le-ar pune o perna pe fata si le-ar spune sa respire? Da, asa e , nu este aer, acest lucru fac ei cu masina lor, ii fura tot aerul. 

Cum nu au luat masuri, ei continuat sa foloseasca masina din ce in ce mai mult si s-a produs inevitabilul, iar motorul a cedat. Nu mai avea nici o sansa, poate doar sa-i cumpere alt motor. Atunci au realizat ca acea piesa nu era atat de banala, era un carton care filtra aer curat motorului si trebuia schimbat la timp. 

Se spune ca ne dam seama de valoare unul obiect dupa ce il pierdem, din punctul meu de vedere ar trebui sa avem grija sa nu il pierdem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu