In
ziua de azi tot mai multi soferi aleg sa isi monteze pe masini instalatii GPL,
intrucat pretul benzinei pare ca se afla intr-o crestere continua. Aceste
instalatii sunt populare atat in randul autoturismelor mici, cat si pentru cele
mai scumpe, intrucat nimeni nu este incantat sa plateasca tariful tot mai
ridicat al carburantilor. De asemenea, chiar si statisticile oferite de
Registrul Auto Roman tind sa confirme acest obicei, de a renunta la benzina sau
motorina si de a trece la gaz.
In schimb, este important ca instalatia GPL instalata pe masina sa fie una moderna, intrucat cele mai vechi afecteaza durata de viata a unui motor deoarece acesta nu mai este uns cu benzina. In plus, si spatiul portbagajului devine mai redus, aspect care insa nu reprezinta o problema pentru proprietarii masinilor break. O alta posibilitate este instalarea sistemului in locul rotii de rezerva pentru a economisi spatiu.
Avantajele aduse de instalatiile
GPL
In primul rand cel mai mare avantaj este din punct de vedere financiar, intrucat pretul gazului este mult inferior celui al benzinei, fiind la jumatate. De asemenea, datorita faptului ca investitia este una destul de accesibila, numerosi soferi cu masini cu motoare pe benzina care consuma mult, aleg sa opteze pentru instalatii de GPL, a carui cost mediu este de circa 3.000 de lei. In plus, investitia se recupereaza dupa circa 11.000 de km, suma parcursa de cele mai multe ori in maxim un an de majoritatea soferilor.
Dezavantajele aduse de instalatiile GPL
Scaderea puterii motorului cu 10% poate reprezenta un dezavantaj doar pentru unii, intrucat cei care au motoare de peste 2 litri, acest incovenient este insesizabil. De asemenea, si consumul este unul mai ridicat decat cel de benzina, insa iarasi nu reprezinta un adevarat dezavantaj, intrucat pretul gazului este mult mai mic decat cel al carburantului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu